10 likheten mellan livet och en glasburk.

en lärare i filosofi stod en dag framför sina elever med ett par föremål framför sig.
när lektionen började tog han upp en glasburk och började fylla den med stenar,
sedan frågade han eleverna när han hade fyllt hela burken är burken full nu?
eleverna tyckte det och då tog läraren upp en låda med smågrus och fyllde tomrummen mellan stenarna med gruset, läraren frågade då igen är burken full nu? eleverna tyckte ju att den va de och då tog läraren upp en påse med sand och hällde i. eleverna började så fundera vad han höll på med och läraren svarade. jag visar hur era liv ska se ut.
stenarna det är dom viktigaste sakerna. det är er familj och flickvän/pojkvän dina barn och din hälsa. gruset är dom saker dom gör dig lycklig ditt jobb ditt hus din bil osv. sanden det är alla småsaker som finns.

om man plaserar sanden först. så ryms inte dom stora stenarna och gruset, så ska man tänka i livet också. att tänker man bara på alla små saker så får man itne plats med dom stora sakerna som är viktiga för dig.
ta hand om stenarna och gruset först dom saker som betyder för dig. gör dina prioriteringar resten är bara sand..

elevern satt tysta men en elev ställde sig upp tog burken och hällde i en öl som naturligtvis fyllde upp all övrig plats i burken. sen sa han är burken full nu? elleverna skrattade och sade ja. då sa eleven detta bevisar att hur fullt ditt liv än är, finns det alltid plats för en bra öl!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0