10 likheten mellan livet och en glasburk.

en lärare i filosofi stod en dag framför sina elever med ett par föremål framför sig.
när lektionen började tog han upp en glasburk och började fylla den med stenar,
sedan frågade han eleverna när han hade fyllt hela burken är burken full nu?
eleverna tyckte det och då tog läraren upp en låda med smågrus och fyllde tomrummen mellan stenarna med gruset, läraren frågade då igen är burken full nu? eleverna tyckte ju att den va de och då tog läraren upp en påse med sand och hällde i. eleverna började så fundera vad han höll på med och läraren svarade. jag visar hur era liv ska se ut.
stenarna det är dom viktigaste sakerna. det är er familj och flickvän/pojkvän dina barn och din hälsa. gruset är dom saker dom gör dig lycklig ditt jobb ditt hus din bil osv. sanden det är alla småsaker som finns.

om man plaserar sanden först. så ryms inte dom stora stenarna och gruset, så ska man tänka i livet också. att tänker man bara på alla små saker så får man itne plats med dom stora sakerna som är viktiga för dig.
ta hand om stenarna och gruset först dom saker som betyder för dig. gör dina prioriteringar resten är bara sand..

elevern satt tysta men en elev ställde sig upp tog burken och hällde i en öl som naturligtvis fyllde upp all övrig plats i burken. sen sa han är burken full nu? elleverna skrattade och sade ja. då sa eleven detta bevisar att hur fullt ditt liv än är, finns det alltid plats för en bra öl!

9

när man vet innan att man far att det kommer gå åt helvete. när man vet redan innan man far dit att det är något som är fel.
då kan man inte hjälpa tankarna.. är det jag ? är det mig det är fel på? har jag gjort något fel? eller var det bara att det som vi la på isen gick jag ut för att hämta och mellan mig och det sprack isen och jag kunde inte ta mig över. var det bara de? jag kunnde inte sluta tänka igår och tårarna bara rann.. jag kramade den lilla vita nallen som du hade lagt ner i min väska och jag kunde inte låta bli att minnas. det är ändå nästan 4 månader. på måndag skulle det varit 4 månader.
jag vill bara att du ska veta, att du är det bästa som har hänt mig och jag kommer alldrig släppa minnena.
du och jag.

8

Vad får dig att tro att du är bättre än alla andra?
att stå och säga så där och sen bara kalla mig idiot, vem fan äre som är idiot igentligen.
från början tyckte jag att du va kul och snäll men nu har min uppfattning helt ändrat sig. nu är du bara dryg och tror att du är störst och bäst. men här är sanningen. du är inte det och kan inte bara trippa runt på rosa moln och tro det, ingen vill veta av dig tillslut isåfall. så varför inte bara börja bete dig som folk och acceptera att folk tycker och tänker olika, för vad tror du skulle hända om alla tyckte lika dant? jo, ingen skulle tycka om dig. alla skulle sky dig som pesten.
varför kan inte du bara ge dig, när du ser att jag blir arg och sårad så kan du väl sluta? istället för att älta det hela om och om igen? varför kan du inte bara erkänna att du hade fel eller att du förlorade. men nej.. du är för stolt, eller hur?


7

det känns bara som om vissa dagar flyter iväg och man itne riktigt hinner hänga med. att det gått snart 4 månader sen jag och oscar blev tillsammans kan jag själv inte förstå. många som säger att tiden går långsamt men om man tänker man efter så sover man ju bort typ halva livet?

vad är meningen med livet?


Jag lever för dig <3


6

man kan inte förstå vissa saker. hur vissa kan slänga ur sig saker som inte rör dom utan att veta bakgrunden till varför det är som det är.
bättre att tareda på all fakta innan man uttalar sig offentlgt. så att inte någon eller några blir sårade.

ska nu citera min bror  (danid.blogg.se)

"Jag vet att mina vänner känner mig, nästan lika bra som mig själv och när jag kör fast, fastnar vid en av livets många vägskäl och inte vet vilket håll jag ska gå så kommer mina vänner och hjälper mig, visar vägen, bär mig de första stegen, för dom förtränger inte, dom gömmer inte, dom ser mig för att jag är jag och dom älskar mig för det, trots att jag många mörka nätter och regniga promenader har kunnat komma på tusentals anledningar till varför de borde sky mig som pest.
Jag vet att jag är snäll, så snäll jag förmår. Jag vet att jag är glad och försöker alltid sprida glädje. Jag vet att jag är otroligt dukig på att prata, med mig själv och även andra (vissa gånger för bra för mitt eget bästa). Jag vet att jag är rolig, även om jag inte alltid får till det så kan jag få folk att skratta. Och jag vet, att jag är en bra vän, att jag gör allt för att det ska vara så, för att mina vänner ska förstå och veta att jag gör vad som helst för deras glädje, deras välbefinnande."


och här håller jag med honnom jag ser mig själv där. visst jag kanske inte är gladast eller roligast men jag VET att jag gör mitt bästa för att dom i min omgivning ska må bra och känna glädje även när inte jag gör det. att dom känner mig det vet jag också för att mi bästa vän irina hon vet allt. även sånt som jag valt att ite berätta för någon men ändå måsta göra det för att må bättre hon är det starkaste personen jag känner och hon bär mig om jag behöver hjälp och jag bär henne.
den andra personen jag anförtror allt åt är Oscar. the love of my life. om inte vi hade hittat varandra så skulle de vara åt helvete kan jag lova. för att en sån som han är svår att hiotta , visst alla har dåliga dagar men alla har också bra. och oscar han kan lyssna och säga vad han tycker. jag hörde en gång "man har 2 öron och en mun därför ska man lyssna dubbelt så mycket som man pratar" och det gör han! han lyssnar som ingen annan. det är därför jag håller av honom så mycket som jag gör och om han itne skulle finnas vid min sida vet jag inte vad jag skulle göra. jag älskar dig Oscar Olofsson!


5

En fredag som denna. den lär väl bli som alla andra?
sitta hemma vid tv och se på någon meningslös komedi.
som vanligt. kanske man skulle bryta den vanan och istället bara göra något oväntat?
man ska inte vara så väntad och normal, det har jag lärt mig för då blir tillslut hela livet väntat och tråkigt så det bästa är ju att man bara tokar till det och gör något som inte någon skulle tro att man skulle göra. men ibland kan det vara bra att bara ta de lugnt och se den där tråkiga komedin och bara hålla käft? hålla käft och låssas att man förstår. även om man innuti är som ett stort frågetäcken.
känner mig bara less idag. kommer inte få träffa dig på typ två vecor ;( abstinens? haha kan man lungt säga.



"Hångel det lagliga knarket"


4

det finns vissa. vissa som får en att känna sig speciella och vissa som bara får en att känna sig som "en av alla dom"
men du, du är speciell för mig och jag hoppas det är ömsesidigt. men det tror jag. för du vet att jag älskar dig och det kommer jag nog alltid göra hur det än blir och vars vi än slutar,
det finns ju alltid bra dagar och dåliga dagar och dom dåliga dagarna finns du alltid där. och då helt plötsligt så blir något värdelöst hur bra som hellst! för du är en fullmåne i mörkaste natten och hjälpen när inget anat finns kvar. du är en vän som skulle stå kvar i snöstorm i regn i strålande sol och i sandstorm det skulle itne spela någon roll vad det var för väder du skulle finnas där ändå och det är jag himmla glad för.
tack för att du är den du är <3

åthellmeddig?

du vet att jag litar på dig men ändå gör du så här? får jag bara veta varför? är det för att du alltid ska veta allt för att ha något att skvallra om ? är det de? eller är det något annat ;s

att vara eller inte vara?

Nu ligger det mesta på isen och det enda vi kan göra är att vänta..
På att isen antingen ska bli starkare eller smälta helt och det vi lagt där bara ska följa med strömmen och försvinna.
eller att isen blir starkare och man vågar ta "det där steget", steget som får bära eler brista.
om isen nu smälter och allt bara försvinner kommer en del finnas kvar då? eller följer allt med strömmen och hamnar hos någon annan ? och vars ska jag vänta? vid slutet av strömmen och hoppas på att det kommer farande med strömmen och tar mig med eller ska jag vänta tills isen är stark nog att gå ut på och hämta det? vill man verkligen att det ska ligga där? och bara vänta? eller ska man skita i det och bara gå vidare? och struta i om det kliver av isen själv och tror att man väntar vid sidan av? det hela handlar om val. ett avgörande val som bestämmer vad som kommer hända och hur man vill att det ska göra. för om man väljer fel och väljer fel så kommer man ångra sig ? eller hur. är det bara jag som har det jobbigt och ingen ser det? fast.. alla ser att det är fel men inte den jag vill ska de, den som jag vill ha stöd av den jag vill ska vara min klippa i starkaste stormen den ser det inte, och om den nu ser det så verkar den inte bry sig om att försöka de är ju ändå inte bara mitt fel.

det kan itne bli värre än att isen brister och det man älskar följer med strömmen och man själv drunknar även om det som följer med strömmen väntar påå en vid strömmens slut. allt handlar om val. val som kan verka oviktiga men som kan vara lifsviktiga.


för Det som ligger på isen är det viktigaste för mig.
 

RSS 2.0